De som har fulgt HK Rygge tett foregående sesong har kanskje fått med seg at i omgivelsene rundt den ellers så karismatiske og energiske Matthias Nyman som er trener for HK Rygge sitt J20- og rekruttmiljø, så har kanskje en enda mer karismatisk og energisk skikkelse gjort seg bemerket: Sondre Christopher Skogheim har vært Matthias sin trenerkompanjong, og nå skal de også jobbe tett sammen i administrasjonen til HK Rygge for å ta klubben til nye høyder! Vi tok en prat med Christopher:

Fra trener på J20- og rekrutt i HK Rygge, til nå også roller som klubbutvikler, samt salgs- og markedssjef! Fortell oss litt om denne reisen!
Ja, nå har jeg tatt på meg litt for mye å gjøre, si! I år har jeg primært vært én av to sidestilte trenere sammen med min trenerkompanjong Matthias Nyman for HK Rygge sitt J20- og rekruttmiljø. Fra og med 1. mai så skal jeg i tillegg innta to nye roller i HK Rygge: på den ene siden så skal jeg “dele” rollen som klubbutvikler med Matthias faktisk, på den andre siden skal jeg jobbe som salgs- og markedssjef i HK Rygge. Jeg vil benytte anledningen til å si at jeg er utrolig ydmyk, og mest av alt takknemlig, ovenfor HK Rygge for den muligheten jeg nå får. Det er en utrolig følelse å bli så “sett”, å føle seg ønsket, og i det hele tatt bli vist den tilliten til, som jo selve ansettelsen er. Det skal definitivt gjengjeldes! Jeg føler meg virkelig “hjemme” i HK Rygge. Det er en fantastisk klubb med ryddige forhold. Den er faktisk helt unik, og jeg gleder meg til å bidra til at flere skal bli kjent med den fantastiske klubben vår!

Spennende! Fortell litt om deg selv: hvem er du, og hva står du for?
Jeg er 31 år gammel, født og oppvokst i Halden. Jeg spilte i mange år håndball selv, og var så heldig å få “vokse opp” som håndballspiller i topphåndball-prosjektet til nåværende herrelandslagstrener Jonas Wille, da han jobbet i Halden fra 2009-2017. Dessverre nådde jeg ikke “helt opp” selv grunnet skader, men “passionen” for håndballen og det lidenskapelige forholdet til sporten har jeg mye å takke Jonas for egentlig! At jeg nå får mulighet til å leve av dette - hmmm.. Nei, jeg føler meg utrolig priviligert altså!

I mitt voksne liv har jeg ved siden av spillerkarrieren hatt flere treneroppdrag, studert litt på siden, jobbet litt i skole- og helsesektoren, og ellers også hatt noen oppdrag i andre bransjer! Nå som denne muligheten bød seg så skal jeg “smi mens jernet er varmt” og samtidig benytte anledningen til å ta meg en skikkelig utdannelse. Fra høsten av skal jeg nemlig ta en bachelor i økonomi og ledelse på høyskolen Kristiania. Det er en retning jeg håper jeg får god nytte av i min jobb som klubbutvikler, samt salgs- og markedssjef! Det blir nok å gjøre hvert fall - hehe!

Ellers beskriver jeg meg selv som ambisiøs, innovativ, uredd, tydelig, hardtarbeidende og «ekstremt sulten» etter å lykkes. Jeg er veldig opptatt av å skape et miljø og samhold som står brast selv i den sterkeste høstvinden. Og nettopp dette skal jeg bidra med i HK Rygge: HK Rygge-familien skal ivaretas på den måten en familie skal ivaretas; nemlig at hele klubben står sammen som en enhet, både på og utenfor banen, i med- og motgang. Det kan nok for mange høres litt klisjé ut, men vi som allerede er innenfor de blå dørene vet hva dette betyr. Dette er noe vi skal ta vare på og videreutvikle, og ikke minst: invitere flere inn i familien!

Det virker som du går en travel hverdag i møte! Hva tror du blir viktig i din nye arbeidshverdag?
Først og fremst struktur! Det er mange hatter og mange roller å dele, og det er viktig at jeg klarer å skille disse, og levere 100% i hver rolle. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg å være den personen med den ryddigste kalenderen, jeg er nok mer den kreative og spontane typen! Jeg får heller sove litt mindre og jobbe litt mer. Hehe - neida, spøk til side: jeg tror faktisk at jeg må hente litt inspirasjon fra Matthias og Patrick der - de planlegger jo alt! Om det så er å ta på seg den høyre sokken før den venstre på morgenen! Samtidig er det jo det som er så fint i HK Rygge: jeg opplever å bli sett for den jeg er, og at den jeg er, er ønsket og blir tatt vare på. Så er det viktig å si at jeg selvfølgelig også skal jobbe med å utvikle meg selv - ingen mennesker er perfekte, og jeg sier som Albert Einstein en gang sa: “Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value”. Og akkurat det er jeg veldig opptatt av: jeg ønsker å være en av verdi for det samfunnsprosjektet HK Rygge er.

Hvordan blir din nye arbeidsdag?
Hverdagen min vil i all hovedsak dreie seg om å bygge nettverk og partnerskap relatert til HK Rygge som klubb med lokale, regionale og nasjonale aktører. Først og fremst skal vi bli godt kjent med det lokale næringslivet, og etterhvert skal vi også bevege oss ut til regionale og nasjonale aktører. 

Jeg brenner for relasjons-, nettverks- og verdibygging. Et hus bygges ikke bare av snekkeren, det er også avhengig av elektrikeren og rørleggeren, og kanskje må vi også ha med oss flisleggeren på laget! Det er ikke noe annerledes for hverken oss eller partnerne våre: vi skal være en inkluderende, bærekraftig, ambisiøs og innovativ enhet som trekker i samme retning. Det handler om å utvikle plattformer som alle kan få utbytte av. Dette inkluderer plattformer som for eksempel B2B-samlinger, sosiale- og samfunnsnyttige eventer, fag-lunsjer, kurs, foredrag, osv. Dette er bare for å nevne noe. Det skal hvertfall være klinkende klart for alle som har en link til oss, og samfunnet for øvrig, at HK Rygge ikke er en klubb som strekker ut hånden for “å få” - vi skal gi! Når det er sagt så er det ingen hemmelighet at å drifte idrettsklubber i Norge er ekstremt utfordrende, også økonomisk. Av den grunn er vi også fullstendig avhengig av å nettverke oss med næringslivet, for sammen å skape den nevnte felles-plattformen for utvikling, vekst og verdi.

I tillegg til dette skal jeg også jobbe med ulike rekrutteringsstrategier, og etter hvert skal vi sikte mot å bli den største håndballklubben i Norge! Det er denne delen som omfatter den “delte” klubbutvikler-stillingen: der Patrick som administrativ- og sportslig leder tar seg av det overordnede ansvaret for sport og organisasjonsutvikling i tett samarbeid med styret, tar Matthias av seg pedagogiske- og håndballfaglige-utviklingsverktøy som den ene delen av klubbutvikler-stillingen, og jeg med et påse ansvar for rekruttering som den andre delen av klubbutvikler-stillingen, for ikke å glemme min viktige rolle i arbeidet med lokale, regionale og nasjonale aktører. Sammen skal vi utgjøre et trekløver som jeg håper klarer å dekke de viktigste driftsområdene til en håndballklubb, skikkelig. I tillegg til dette må jeg selvfølgelig også trekke frem limet vårt, Ann-Kristin, som med sin administrasjonssekretær-rolle gjør hverdagen vår sååå enkel og oversiktlig. Alle bedrifter har en person som løser alle de “små” oppgavene, og der er Ann-Kristin rett og slett stilken i trekløveret - hun er helt rå! Og selvfølgelig styret vårt, med Morten i spissen. Han kommer jeg ikke utenom. For ikke å glemme alle de andre frivillige i og rundt klubben med mindre og større roller. Jeg tror at vi kommer til å utfylle hverandre godt, og jeg gleder meg til å komme i gang med arbeidet!

Avslutningsvis vil jeg også legge til at vi skal bygge merkevaren HK Rygge som et samfunnsoppdrag, for det er jo i bunn og grunn det vi er: en idrettsklubb som skaper enorme ringvirkninger for barn og unge, og samfunnet for øvrig! Noe som med tiden bare kommer til å bli viktigere og viktigere. Idretten kommer til å bli en avgjørende møteplass for barn og unge i en tid hvor teknologi- og digitalisering setter folkehelseperspektivet virkelig på prøve, og skaper en økende distanse når det kommer til sosiale interaksjoner. Idretten har i det hele tatt en sterk og viktig rolle i det norske samfunn, og der er, og skal vi være, best i å være vårt ansvar bevisst: vi skal levere kvalitet i arbeidet vårt med medlemmene i klubben, unge som gamle! Vi skal bidra til livslang (håndball)bevegelsesglede, og bidra til å utvikle en haug med solide samfunnsborgere med flotte menneskelige verdier. HK Rygge skal rett og slett bidra til å skape morgendagens helter: vi skal bli en hjørnesteinsorganisasjon i Moss & omegn! «Fra liten mot eliten, sammen med lokale krefter», vil være mitt mantra i tiden som kommer!

I forbindelse med ansettelsen spurte vi også vår nyutnevnte administrative- og sportslige leder, Patrick Braarud, om en kommentar:
HK Rygge-familien fortsetter jo bare å vokse - hehe! Da jeg startet i HK Rygge i januar 2020, talte klubben én ansatt. I dag teller klubben hele fire administrasjonsansatte, og en større, bredere og bedre trenerstab enn noen gang! Jeg er stolt over den progresjonen vi har vist som klubb på disse 3 årene. Vi har startet i riktig ende - vi bygger klubb før lag, og resultatene synes nå bare mer og mer, sakte men sikkert.

For min egen del blir det bare deilig å gi fra meg et ansvar på markedssiden! Det har vært mange hatter og mye ansvar på meg de siste 3 årene, og jeg gleder meg til å dele dette med flere, kanskje får jeg sove lengre om nettene nå - hehe! Selv om ansettelsen fører til økte administrasjonsoppgaver og mer teamledelse for meg, så gjør ansettelsen det samtidig mulig at vi kan ta ytterligere sats i vårt arbeid med det lokale, regionale og nasjonale næringslivet. Selv om Christopher får en viktig rolle på markedssiden, så kommer jeg fortsatt til å jobbe veldig tett med marked, og Christopher, på det segmentet.

Jeg er også veldig fornøyd med at det nettopp er Christopher som vi ansetter! Han har en helt enorm “passion” og “drive” for sporten, samt det å bygge klubb. Han kompletterer også resterende ansatte med sin kreative og spontane personlighet - vi trenger litt “loco” i ledergruppa - hehe! Jeg ønsker å gratulere Christopher med jobben, og gleder meg til å jobbe tett med han for å utvikle HK Rygge videre!

HK Rygge Media takker for praten, og gleder oss over at HK Rygge-familien stadig vokser. Heia HK Rygge!!

#fralitenmoteliten