Spillerinfo.:

Navn: Marthe Lindgaard Fusdahl

Draktnummer: 10

Posisjon: Bakspiller

Fødselsdato: 09.08.2002

Nøtterøy-jenta kom til HK Rygge fra Larvik HK for 2 sesonger siden, og har siden vært en viktig bidragsyter til fremgangen både på og utenfor banen for HK Rygge sin del. Marthe har utviklet seg stort som både spiller og menneske på disse 2 årene, og det blir et stort savn i Rygge-familien. Vi tok en prat med Marthe:

Hvordan blir din nye tilværelse uten håndballen?

Nå som jeg er ferdig med håndballen skal jeg i første omgang flytte hjem for sommeren. Der vil det bli en del jobb, være med familie og venner samt litt festivaler og annet i løpet av sommeren. I august flytter jeg til Oslo for å studere, hva jeg skal studere får jeg ikke svar på før i juli, så det blir spennende.

Hva gleder du deg mest til i tiden fremover (uten håndball)?

Det beste med å legge opp blir nok at jeg har en helt annen frihet enn jeg har hatt til nå. Jeg vil kunne disponere ferie/ fridager sånn det passer meg. Det blir også veldig fint å kunne være masse med både venner og familie.

Hva vil du savne mest tror du?

Jeg kommer selvfølgelig til å savne jentene ekstremt mye, og hele Rygge-familien. Det sosiale man har i et håndballag og i en klubb er noe helt annet enn i en vennegjeng. I et lag er man en gjeng som jobber for ett og samme mål gjennom en lang periode, og man står sammen i tykt og tynt. Hele garderobekulturen kommer jeg også til å savne. Alt sprellet Zahl og Sara finner på med diverse tik tok danser, til å stå å fikse kampsveisen med Arnesen og Erza foran det bitte lille speilet nede på doen i garderoben.

Hvordan vil du beskrive dine to sesonger i HK Rygge?

Jeg vil beskrive sesongene mine i HK Rygge som 2 lærerike og ikke minst innholdsrike år. Både på og utenfor banen. Jeg flyttet over fjorden fra alt jeg kjente til noe helt nytt hvor jeg kun kjente til Patrick. Jeg fikk for første gang fast jobb, og flyttet til en egen leilighet. Læringskurven har vært bratt, men veldig morsom. Jentene skal ha all ære for hvor godt de tok meg imot, vist meg byen og hvilke verdier HK Rygge står for. Trenerne har også hjulpet meg mye med å bli bedre håndballmessig, men mest av alt lært meg andre ting jeg vil kunne bruke videre i livet.

Hvis du skal sammenlikne HK Rygge med andre klubber, hva synes du kjennetegner HK Rygge?

Det HK Rygge er bedre på enn andre klubber er blant annet profesjonaliteten og en plan for fremtiden. De jobber i det små og bygger seg stadig oppover. Det at både damelaget, 3.divisjon og 4.divisjon rykket opp i år er ikke tilfeldig. Det er blitt jobbet systematisk hele veien for at klubben skulle kunne nå disse målene. Profesjonaliteten gjenspeiler seg også ved at klubben har ressurser til å kunne spille nettopp 3.divisjon og 2.divisjon sesongen 2023/2024. Min erfaring er at andre klubber fort blir litt for ivrige på at man vil opp og fram, men har ikke samme kunnskap og/eller dybden i hvordan man skal kunne klare det. De rykker opp, og like fort ned igjen. Der skiller HK Rygge seg ut. De er rykket opp med en plan for å bli - og bedre skal det bli!

Hvilke tanker har du om HK Rygge for fremtiden?

Jeg er sikker på at HK Rygge sin fremtid er veldig lys. Det blir 3.divisjons- og 2.divisjonspill neste sesong, og jeg har troa på at jentene kommer til å gjøre en iherdig jobb frem til det, og sparke godt i fra seg. Jeg gleder meg skikkelig til å følge med på veien videre, men denne gangen fra tribunen.

Vi takker Marthe for innsatsen i HK Rygge drakta, ønsker deg masse lykke til med din nye livstilværelse, og gleder oss til å se deg på tribunen; én gang Rygge, alltid Rygge!