HK Rygge trengte med andre ord ikke å lete langt etter en erstatter for Stian. I egne rekker dukket Matthias Nyman sitt navn raskt opp som en potensiell erstatter for Stian. Etter et par måneder med dialog er det i dag altså endelig klart - Matthias Nyman blir ny klubbutvikler i HK Rygge.

Gratulerer med ny jobb Matthias! Først trener, nå også klubbutvikler. Hva tenker du om dette?

Tusen takk! Först og fremst vill jeg si takk till klubben som har gitt meg muligheten att få vare med på den reise vi är på nå. De sker masse ting kring HK Rygge idag og de är veldig motiverande att få ta del av dette projekt. Klubbutvicklerrollen är noe jeg verkligen brinner för, og hoper jeg kan göre en stor forskell med det jeg har att bidra med mot klubben framover.

Hva blir dine viktigste oppgaver som klubbutvikler?

Framover ska jeg jobbe bland annet med att utvikle og stötte alle trenere i klubben med min fagligebakgrund, samtidigt som jeg ska ha ansvar för utvklingsökta og Rygges olike camps som ordnes under vinter-, sommer- og höstfeirene för di yngre aldersklassene. Disse oppgaver fungere som mitt huvudfokus framover i klubben, men jeg kommer åsse bidra på andre områden där det trengs i tillägg.

Hva gleder du deg til i den nye rollen?

Det jeg gleder meg mest till är nok att få möte alle spillere i di olike lagen som jeg ska jobbe med! Jeg kommer få möte massa unge spillere og försöke hjelpe dem kose seg med håndballen samtidig som jeg ska hjelpe dem bli best mulig i å spille håndball.

Vi spurte også sportssjef, Patrick Braarud, om en kommentar i forbindelse med ansettelsen:

Det var helt naturlig for oss å gå i dialog med Matthias om denne rollen da det ble klart at Stian skulle gi seg. Matthias har et brennende engasjement for klubb og klubbutvikling, en dyp faglig kunnskap, er ydmyk, hardtarbeidende, innovativ, sulten og nysgjerrig - ja, i det hele tatt; alle de egenskapene vi er ute etter for den rollen. Dessuten har han gjort et meget solid inntrykk i sine første 7 måneder som trener i klubben. Vi har virkelig funnet en verdig erstatter for Stian. Dessuten var det et viktig parameter for oss å finne en erstatter som vi mener kan bidra over tid i den rollen. Og således er Matthias ung, har fremtiden foran seg, brenner for håndball, har en trenerkontrakt som strekker seg et stykke frem i tid, og tross sin unge alder innehar han modne og profesjonelle kvaliteter som gjør at vi mener han passer rollen godt, og rollen han. Stian var ansatt 40%, Matthias derimot starter på 20%, mye på grunn av at han tar en mastergrad på Norges Idrettshøgskole han skal ha tid til i tillegg til “håndballhverdagen” sin. Målet er at vi øker stillingen hans jo “mindre” mastergrad det blir på han - så vil tiden vise hvordan det utvikler seg. Vi er veldig fornøyd med løsningen. Jeg opplever at det er attraktivt å være en del av HK Rygge for tiden - det skal vi være stolte av!

HK Rygge Media takker Matthias og Patrick for kommentarene, og ønsker samtidig Matthias masse lykke til i sin nye jobb som klubbutvikler!

#fralitenmoteliten