Da jeg ble ansatt som sportssjef i HK Rygge for ganske nøyaktig 3 år siden gledet jeg meg til dagen i dag. Jeg gledet meg til at vi over 3 sesonger kunne jobbe målrettet og systematisk med alt fra trenere (og trenerrekruttering), trenerutvikling, oppfølging av lag, 16-20-Senior-tråden, spillere i alle ledd, samarbeidet med HK Herulf Moss, osv. Å jobbe målrettet over tid med kontinuitet på nøkkelpersoner/trenerstaben og på ledersiden blir det resultater av. Resultatet kulminerte med et desember bestående av spesielt tre høydepunkter: 1) HK Rygge sitt damelag knuste serietoer Østsiden Fredrikstad/Kråkerøy og tok med det juleferie på tabbeltopp med 18 av 18 mulige poeng, 2) J2009 representerte HK Rygge i Norden Cup og 3) J2008 representerte HK Rygge i Norden Cup. “Lille” HK Rygge representert i Norden Cup. Tenk dere det? Jeg liker vanligvis ikke å fremheve slike enkeltprestasjoner i en klubb eller i et team - for det er det HK Rygge først og fremst er - ett team. Når det er sagt så peker jeg ut disse høydepunktene som en hyllest til teamet HK Rygge. Jeg mener virkelig at alle i HK Rygge har hatt en rolle i disse 3 høydepunktene. Hva vet vel “utsiden” om at HK Rygge har det råeste arrangementet i 3.divisjon, og av den grunn at Ryggehallen er en fryktet arena for våre motspillere? Hva vet egentlig “utsiden” om at vi i HK Rygge har en mer nysgjerrig, lærevillig og grensesprengende trenerstab enn noen gang? Hva vet vel “utsiden” om at vi har månedlige trenerforum der trenerne pusher hverandre til et nytt nivå? Dette mener jeg har direkte innvirkning på de “eldre” lagene sine prestasjoner. Hva vet vel “utsiden” om de utallige telefonsamtalene trenerne har med meg, der de hele veien søker råd om hvordan laget deres kan bli enda mer mestrende og utviklende? Hva vet vel “utsiden” om hvilken fantastisk jobb alle støtteapparatene til de ulike lagene legger ned for at et hvert lag skal ha det så bra som mulig? For det er det HK Rygge er blitt - et team som drar i samme retning, der alle unner hverandre suksess.

Når det er sagt så skal vi ikke si oss fornøyd… enda! Jeg minner om at vi bare er halvveis i sesongen 2022/2023, og selv om vi (med rette) har vært stolte og fornøyde over sesongen så langt, så er det ingenting som er “vunnet” enda, og like hard, om ikke hardere, jobbing må til videre, som for første halvdel av sesongen. Alle våre trenere må fortsette å være nysgjerrige og nytenkende, alle våre spillere må gripe de mulighetene som ligger foran dem, og alle våre foreldre, ledere, frivillige, ansatte, osv. må være like støttende til klubben og lagene. For et lag består ikke av enkeltindivider som tenker på seg selv, et lag består av enkeltindivider som kompletterer hverandre. Og det gjør vi i HK Rygge - vi bidrar for hverandre.

Jeg opplever at optimismen omkring HK Rygge og jentehåndballen i Moss (i et viktig samarbeid med HK Herulf Moss) er større enn på lenge, og vi gleder oss til fortsettelsen! Vi gleder oss til å få med enda flere klubber på reisen, og vi gleder oss til fortsatt å være innovative, nytenkende og ydmyke.

Heia HK Rygge!!

 

#fralitenmoteliten

 

Med sportslig hilsen

Patrick Braarud
Sportssjef HK Rygge