1,5 år som klubbutvikler i HK Rygge, hva er det som nå får deg til å slutte i jobben?

Det er rett og slett en prioritering av egen helse og familie. Mye har skjedd på privaten siden da jeg ble ansatt, og jeg vil nå vie mer tid med min nydelige samboer og hennes datter. Vi har nettopp flyttet sammen, og jeg vil prioritere mer tid med disse to favorittene. 

Hva vet/visste du om HK Rygge før du kom hit, og hva tenker du om klubben i dag?

Jeg kjente til HK Rygge som en tidligere 1. divisjonsklubb, og at klubben var en sammenslåing mellom noen klubber, men intet mer utover det. Dagens tanker går over til at fremtiden ser lys ut, og at det jobbes kontinuerlig med en bærekraftig fremtid for klubben. Klubben har en bedre administrasjon og organisasjon enn ganske så mange klubber innenfor topphåndballen, og det viser bare at klubben har startet å bygge i riktig ende: klubb foran (kortsiktige) resultater. Resultatene vil komme som et resultat av det, det handler bare om tid.

Hva er du stolt av, og er det noe spesielt du vil trekke frem fra din tid som klubbutvikler i HK Rygge?

Jeg er stolt over å ha vært en del av, og bidratt til, en så vel-driftet klubb, der vi alle unner hverandre suksess. Jeg har erfart at det faktisk ikke er så enkelt å få til i håndball-Norge, men i HK Rygge får vi det til! Fornuftig ressursbruk, ryddige forhold, profesjonalitet, godt arbeidsmiljø, osv. Rett og slett en ryddig bedrift! Ellers har konseptet “Utviklingsøkta” som vi har utviklet, blitt et hjertebarn for meg, med fokus på utvikling av individet: en gratis håndballøkt for dem som vil fra hele distriktet én gang i måneden (les mer om “Utviklingsøkta” her)! Håndballskolene (“Utviklingsuka”) i skolenes ferier har også bidratt med å gi en ny dimensjon til klubben. Og ellers er jeg fornøyd med at vi har fått et trenerforum opp å gå, der terskelen for kontakt og samarbeid mellom trenerne er lav - noe som har vært vårt mål for dette. Det blir spennende å følge videre med på disse konseptene fra utsiden.

Hva tenker du om fremtiden til HK Rygge?

Fremtiden ser lys ut! Klubben driftes som nevnt utrolig godt, en fantastisk styreleder, et damelag som er på vei oppover i divisjonssystemet, godt arbeid med yngres lag, masse flinke trenere, og med noen gode årganger som står klare til å føre skuta videre om noen år!

Hva nå for din del? Hvor går veien din videre?

[Før vi siterer Stian på svaret nedenfor må vi på forhånd advare om hans tørre ordspillshumor…]

Jeg har valgt å svinge av europaveien (idretten), og kom over et spennende veikryss med en dristig høyresving. Veien går derfor videre inn i en annen bransje, og over i rollen som Coffee Shop Manager for Espresso House i Drammen. Guttedrømmen om kaffe og kamfer på heltid lever videre, med andre ord!

Ellers fortsetter jeg som trener for klubbens J2008-lag, der mye spennende er på gang. En gruppe med 12 spillere, der samtlige 12 er med og bidrar hver eneste trening og på hver eneste kamp. Norden Cup i jula, og en tur til sydligere strøk i juni/juli som fine mål for gjengen - merk dere J2008, dere kommer til å høre mer fra oss!

 

Vi har også spurt Stian sin “partner-in-crime”, sportssjef Patrick Braarud, noen ord om Stian og hans tid i HK Rygge:

 

Stian og du har jo nærmest vært som ert&ris, knoll og tott eller batman og robin om du vil! Hva tenker du nå om å miste din nærmeste kollega?

Hehe - batman og robin, den var fin! Hmm. Altså først og fremst synes jeg det er trist og leit, men har samtidig forståelse for Stian sine prioriteringer. Å jobbe administrativt i en håndballklubb er “altoppslukende” og da Stian ble først ansatt i mai 2021 så passet nok denne rollen hans sivile status bedre enn den gjør i dag. Nå har han jo fått seg samboer og bonusdatter i Drammen, som jeg har forstått krever mer hjemmetid enn det hans singelliv tillot, så da er det forståelig at han prioriterer en hverdag nærmere dem. Når det er sagt så har Stian og jeg også hatt vår “Alfred” (for å følge batman referansen din) i administrasjonssekretær Ann-Kristin! Jeg synes vi har vært et produktivt trekløver som har fungert godt sammen, og det er klart vi kommer til å savne Stian!

Hva vil du si om jobben Stian har gjort?

Jeg synes Stian har gjort en tilfredsstillende jobb, og mange av de planene og idéene vi hadde for klubbutvikler rollen har Stian iverksatt på en glimrende måte. Jeg vil spesielt trekke frem hans arbeid i forbindelse med Utviklingsuka i uke 25 (juni 2022), den best besøkte håndballskolen vi har hatt i hans tid med nærmere 60 deltakere, og med en kunnskapsuke parallelt på kveldstid med masse interessant ekspertise for både store og små. Da var det fart på Stian da - hehe! Ellers er det som Stian nevner at vi er veldig stolte av “Utviklingsøkta” og ikke minst at trenerforumet er en fin barriere vi har brutt, og som vi skal utvikle videre. Alt dette hadde ikke vært mulig uten Stian. Så Stian har hatt en viktig rolle i klubbens utvikling det siste 1,5 året. Det er vi veldig takknemlig for.

Hva nå? Hvem skal erstatte Stian?

Rollen Stian har vært ansatt i har vært en prosjektstilling for oss, og vi er allerede i gang med evalueringen av rollen: resultatene rollen har ført med seg, og ikke minst det å se på veien videre uten Stian i den rollen. Vi skal nå diskutere videre organisering av rollen og også begynne å tenke på eventuelle erstattere. Så får vi se om vi fortsetter den rollen i samme formatet som Stian har jobbet under, og hvem som eventuelt kommer inn.

Så vil jeg helt avslutningsvis si at jeg er veldig glad for at Stian fortsetter som trener for vår J2008 gjeng. Stian er en veldig dyktig trener, og jeg er glad for at han fortsetter i klubben som trener for et så ungt og spennende lag.

HK Rygge Media vil på vegne av hele HK Rygge takke Stian for perioden hans som klubbutvikler, ønsker han lykke til med "kaffe og kamfer på heltid", og ser samtidig frem til å beholde Stian som trener i klubben! 

#fralitenmoteliten