Velkommen til HK Rygge, Christopher! Du har jo jobbet et par måneder nå, men hva er inntrykket av klubben, laget, teamet du er en del av, osv. så langt?

Tusen hjertelig takk! Inntrykket jeg har så langt er alt jeg ser etter i en klubb både som spiller og trener egentlig. Den har en "sjel" som består av frivillighet, og jeg opplever en dedikasjon i flere ledd, mennesker som ønsker å bidra til en positiv utvikling på flere plan, og ikke minst at man får en "familie-følelse" av organisasjonen. Samtidig har vi takket være Patrick (sportssjef) sitt strukturerte og målrettede arbeid klart å få riktig kompetanse inn i nøkkelroller, som jeg mener er helt essensielt for at en organisasjon skal vokse over tid. I tillegg til dette skal en gruppe mennesker samles med ulik kompetanse, og bygge et "team" som fungerer sammen, med alt det innebærer av personligheter, styrker/svakheter, visjoner, engasjement, osv. Dette synes jeg HK Rygge har fått til så langt. HK Rygge har også et mål om å ivareta "bredde og topp hånd i hånd", noe som er ufattelig vanskelig og krevende fra alle i organisasjonen, men samtidig uhyre viktig og styrkende mener jeg. HK Rygge skal være en klubb for alle, og dette synes jeg skinner gjennom det daglige arbeidet som blir gjort. 

Rollen min er en delt trenerrolle med Matthias på J20, og jeg synes jentene jeg har sagt ja til å trene sammen med Patrick og Matthias, er en ufattelig fin gjeng. Her har vi ambisiøse, sultne, lærevillige, fine og positive mennesker som for alt i verden er opptatt av å bidra den retningen vi setter. Det er vår jobb å ta vare på de! Det virker for meg som om jentene trives veldig med håndballhverdagen sin, og ser det som en plattform hvor de kan vokse som mennesker og utøvere. Dette er jenter som vil mye! Da kommer man langt, uansett ambisjonsnivå. Trioen jeg har blitt en del av med Matthias, Patrick og meg selv synes jeg er en veldig god match. Personlig har jeg fått tilnavnet "harry-trener" av sjefen sjøl, grunnet en veldig aktiv og verbal trenerstil. Vi utfyller hverandre veldig godt rent kommunikativt hvor vi utfordrer hverandre med tanker og avgjørelser som også bidrar til vår egen personlige utvikling. Samtidig har vi ulike erfaringer sportslig og personlig, som gjør at vi får ett bredere perspektiv på de refleksjonene og argumentene vi diskuterer. Alle tre ønsker å nå de samme målene, med de kvalitetene vi besitter sammen. Igjen: da kommer man langt.

Hvem er Christopher, hva står du for som trener, og hvilken rolle har du som trener i HK Rygge?

Christopher er en primus motor på 30 år som liker hardt og smart arbeid. Den erfaringen har jeg skaffet meg gjennom livet generelt, som topphåndballspiller i Halden over flere år, breddeklubber, samt trenerjobber. Refleksjon og analyse av detaljer, står nok høyest på listen hva gjelder det som tar mest plass i  mitt trenerhode. Jeg ser meg selv som en detaljeorientert motivator, med grunnleggende gode verdier som på godt og vondt sier det jeg mener er fornuftig. Jeg er en trenertype som er veldig opptatt av å skape gode relasjoner med menneskene rundt meg. I idrett er det uhyre viktig å se menneskene oppe i det hele, og ikke bare utøveren. Samtidig har jeg blitt opplært å være den treneren som skiller på menneske til menneske og sportslig. 

Sivilt jobber jeg som grunnarbeider i Park & Anlegg, trener mye selv, og bruker ekstremt mye tid med min halvannet år gamle Sibirske Husky. Bor foreløpig for meg selv i Halden, i min egen leilighet. Innen 2023/2024 skal man ikke se bort ifra at jeg blir en Rygge/Mossing. Dette gjør at jeg får en enklere hverdag arbeids- og sportslig sett.

Hvorfor akkurat HK Rygge? Hva trigget deg med å komme hit?

Patrick tok kontakt med meg, og la frem i detaljer hva HK Rygge jobber for og mot, og hvordan klubben skal komme dit, og tilbudet til medlemmene i den. Klubben har en klar visjon, og med verktøyene til å realisere dette. Jeg tror også mine tidligere svar beskriver mye av årsaken til dette. Jeg kan trygt si at jeg ikke har valgt feil, og stortrives!

Hvor ser du HK Rygge om 5 år?

Om 5 år har Rygge som klubb et skikkelig tilbud til alle som ønsker å være med. Enten målet er å bli "landslagsspiller", eller å kaste ball sosialt med venninnene sine etter en lang skole- og/eller arbeidsdag. Samtidig tror jeg personlig at vi i løpet av 5 år kan være kandidater for å etablere oss for 1. divisjonsspill med vårt damelag. Alt er egentlig opp til oss. Vi har skapt ett lokalt engasjement og nettverk, som gjør at mennesker ønsker å komme til klubben vår, fordi vi har ett solid tilbud for alle.

HK Rygge Media takker Christopher for praten, og ønsker den energiske haldenseren lykke til med karrieren sin i HK Rygge!