Spillerinfo:

Navn: Mina Rømming

Draktnummer:

Posisjon: Målvakt

Fødselsdato: 08.10.2001

 


 

Tidligere kriget Mina Rømming mot HK Rygge sin gylne 2000/2001-generasjon, som blant annet nåværende lagvenninner og tvillingsøstre, Hedda og Sandra Holmen, var en del av. Nå blir de alle lagvenninner: Mina kommer til HK Rygge fra Son HK! I den forbindelse stilte vi Mina noen spørsmål.

 

Hvem er Mina Rømming?

Jeg heter Mina Rømming, målvakt, fra Son HK. Jeg er født i 2001 og har spilt håndball siden jeg var 6 år gammel. Jeg har kun spilt for Son HK med unntak av én sesong (da Son bestemte seg for å samarbeide med Vestby HK). Og nå er jeg HK Rygge spiller!

 

En spiller fra håndballnabo Son til HK Rygge, er ikke det som å "banne i kirka" - hvorfor velger du HK Rygge?

Hehe! Det hadde aldri slått meg å spille i Rygge for noen år tilbake, ettersom 2001-kullet til Son og Rygge var store konkurrenter. Vi var jevngode lag med forskjellige kvaliteter, som både tapte og vant mot hverandre. Jeg hadde aldri sett for meg nå, noen år senere, at jeg skulle signere for min daværende «fiende», men slike ting vokser man jo heldigvis av seg. Rygge er en større klubb og har da naturligvis bedre forutsetninger med tanke på spillere, satsing og profesjonalitet. Og det gjør det lettere å velge Rygge. Det er jo naturligvis også ekstra gøy å trene og spille med spillere som virkelig ønsker å gjøre sitt beste, og ikke “bare” spiller for å holde seg i aktivitet.

 

Hvilket inntrykk har du av klubben, og hvilke framtidsutsikter ser du for HK Rygge?

Jeg har et veldig godt inntrykk av HK Rygge som klubb, og jeg gleder meg til å finne min plass i laget. Jeg synes det var veldig interessant å høre om alle planene til klubben som sportssjef Patrick la frem for meg, og jeg kan absolutt se det bli en realitet. Det kommer ikke til å bli en enkel jobb, for det er store planer, men med nok vilje og innsats, hard trening og et regionalt samarbeid, så kan det plutselig skje at vi ser HK Rygge menge seg blant “de store” igjen.

 

Hva skal du bidra med kommende sesong?

Jeg vil si at min primære oppgave den kommende sesongen blir å trene godt med laget, og gjøre meg kjent med spillerne og spillet deres. Jeg ønsker selvfølgelig å spille kamper, men det spørs om studiene tillater dette. Jeg studerer nemlig utviklingsstudier, og kommer til å være borte noe. Som målvakt og lagvenninne vil jeg si at jeg kan bidra med mye positivitet, rushpasninger og forhåpentligvis gode redninger fra både distanse- og nærskudd.

 

Hvor ser du HK Rygge om 3 år?

Jeg ser hvertfall for meg at klubben har rykket opp en divisjon eller to. Men det avhenger selvfølgelig av hvordan klubben og laget utvikler seg, og om man klarer å opprettholde det samme “go-et” som jeg opplever klubben har for tiden. Jeg vet hvertfall at det gror godt i Rygge og Herulf hva gjelder yngre jentespillere, og det er på tide at vi får satt jentehåndballen på kartet igjen! Det er ingen tvil om at håndballjentene som vokser opp i Moss er i gode hender - de er heldige som har en sånn profesjonalitet rundt seg.

 

Vi spurte sportssjef, Patrick Braarud, noen spørsmål i forbindelse med overgangen.

 

Nå - enda en målvakt i troppen, når blir det nok målvakter?

Hehe! Ja, det er faktisk sånn at vi begynner å bli en del målvakter nå. Det er ikke til å legge skjul på at det er den vanskeligste posisjonen i markedet, og det er derfor vi nå har fått på plass en målvaktspool som i sum skal sørge for at vi alltid er nok målvakter på trening, og ikke minst at vi har nok målvakter til å håndtere både et 3.div. og 4. div. lag. Dessuten er det også sånn at når man jobber som sportssjef i en håndballklubb så må man ha på seg både kortsiktige- og langsiktige briller, og det er nettopp det vi har nå med mange målvakter i troppen. Hedda, Mina og Mia vi trolig ikke være like mye tilstede som Hilde og Dina, men hvordan dette ser ut om et eller to år vet ingen. Jeg tror hvertfall at vi med denne målvaktspoolen har sikret oss konkurransedyktige målvakter som bidrar maks med tilstedeværelse og positivitet på både treninger og kamper. Det viktigste av alt er at de alle nyter stor respekt for hverandre, og kommer til å jobbe bra som et team; de pusher hverandre, samtidig som de unner hverandre suksess.

 

Hvilke tanker har du omkring signeringen av Mina?

Vi kjenner Mina godt etter å ha spilt mot henne, og det er en solid målvakt med god rekkevidde, og et “killerinstinkt”. Hun er veldig “på” når hun er på trening, og hater å tape. Som nevnt så skal Mina være noe borte pga. studiene sine, men jeg er veldig glad for at vi er hennes foretrukne håndballklubb når hun er hjemme mellom “slagene”. Hun vil definitivt få trene en del med oss, så håper jeg vi får sett hun i en kamp eller to, eller tre! Hehe! Jeg er i det hele tatt veldig glad for å ha fått på plass Mina, og jeg gleder meg til å se hva hun kan bidra med kommende sesong, så får vi sette oss ned å diskutere veien videre deretter.

 

Gammel “feid” til side - vi ønsker vår gamle “håndballnabo” Mina velkommen i Rygge-familien!