De to siste sesongene har trenerteamet fungert med Patrick Braarud som hovedtrener samt Michael Wold, Stian F. Andersen og Henning Olsen som ressurstrenere. Fra og med 22/23-sesongen går HK Rygge til ansettelse av en sidestilt hovedtrener i tospann med Patrick Braarud, med fortsatt Henning Olsen som ressurstrener. Med dette vil Patrick Braarud, Matthias Nyman og Henning Olsen utgjøre et kompletterende trekløver rundt J20 og a-laget til HK Rygge.

"Dette er nok et steg i riktig sportslig retning, der vi lojalt forholder oss til vårt slagord: Fra liten mot eliten. Det venter spennende tider, og trenerteamet er forberedt på å jobbe knallhardt de kommende 3 sesongene! Vi har ståltro på at dette på sikt vil løfte klubben opp en divisjon eller to på seniorsiden, samt skape en trygg og god ramme omkring visjonen flest mulig, lengst mulig, best mulig for vårt J20-segment!" sier sportssjef Patrick Braarud til Rygge Media.

Rygge Media har som vanlig fått stille trenerteamet noen spørsmål, og førstemann ut er Patrick Braarud:

Hvem er Patrick Braarud?

En ambisiøs håndballsjel med hjerte for å "bygge" klubb, kloss for kloss. Har bakgrunn fra Norges Idrettshøgskole, og jobbet som trener og klubbutvikler i flere år, samt hatt ulike trener-, lærer- og lederrroller ved videregående skoler med håndballtilbud. Brenner nå for å utvikle håndballproduktet i HK Rygge, Moss og "nord-/indre østfold".

Hvilke roller kommer hver av dere til å ha, og hvordan kan det lage et godt samarbeid?

Matthias og jeg skal sammen ha et to-delt og  likestilt ansvar for A-laget og J20-tilbudet på jentesiden i HK Rygge (i samarbeid med våre samarbeidsklubber). Jeg tror vi skal utfylle hverandre godt, og vet vi begge vil jobbe "dag og natt" til det beste for spillerne og klubben.

Hva er de viktigste tingene du kan ta med til Matthias fra dine tidligere sesonger i HK Rygge?

Jeg kan ta med meg lokal historikk og erfaring, som har gitt meg en ganske bred og nyttig lokal kompetanse. Jeg har også en del år "i banken" som trener for lag (begge kjønn) i ulike aldre og nivå. Dessuten har jeg jobbet med spillergruppene vi skal trene sammen i snart 2 år, og kjenner godt til hvor vi bør legge "trykket" fremover.

Hva vet du om Matthias fra før?

Jeg har et solid inntrykk av Matthias, og har blant annet samarbeidet med han gjennom min rolle på Otto Treider VGS. Matthias er "all-in" og har den nødvendige "passion" som kreves for å lykkes i dette yrket. Kombinert med sterke faglige, samt personlige egenskaper, vil jeg si at dette er en knallsignering for HK Rygge! Matthias innehar de viktigste egenskapene som kreves av en trener i en klubb med HK Rygge sin størrelse: han er rett og slett profesjonell! Med dette mener jeg at han klarer å håndtere et spenn av ambisjoner, topp som bredde, og bredde som topp. Og dette er særdeles relevant i den jobben vi skal gjøre sammen. I HK Rygge har vi plass til alle: den som vil bli landslagsspiller, og den som vil kaste ball med venninnene sine 1 kveld i uka.

Hvilke forventninger har du til et nytt trenerteam for de neste 3 sesongene?

Først og fremst gleder jeg meg helt sinnsykt til å være i trenerteam med Matthias de neste 3 sesongene. Det har vært gjennomført en veldig grundig rekrutteringsprosess hvor Matthias stod igjen som nr. 1 på lista over kandidater til jobben, og jeg er veldig glad for at han takket ja. Et større trenertalent skal man lete lenge etter! Jeg forventer at Matthias kommer inn med en deilig energi, samt høy faglig tilstedeværelse, og at han kompletterer, men kanskje mest av alt utfordrer, meg og mine kvaliteter som trener. Jeg tror vi kan pushe hverandre, spillerne og klubben de nødvendige stegene de neste 3 sesongene. Jeg gleder meg veldig til dette!!

Vår nyervervelse, Matthias Nyman, har også svart på noen spørsmål fra Rygge Media:

Hvem er Matthias Nyman?

Jeg er en finsk mann fra Finland i midten av 20-årene som flyttet til Norge for å studere håndball og coaching i håndball. Selv har jeg spilt håndball siden jeg var 7 år gammel, og er nå inne i min siste sesong som spiller i min aktive spillerkarriere. Min første trenerrolle var som 14-åring for å hjelpe mitt søsters lag, og har siden den gang hatt ulike trenerstillinger med ulike lag frem til nå. Jeg ser ekstremt mye frem imot å jobbe i HK Rygge med damelaget og J20 fra kommende sesong.

Hva kan du bidra med som nytt medlem i HK Rygges trenerteam?

Jeg kan beskrive min trenerpersonlighet som aktiv og støttende, men også krevende. Akkurat dette håper jeg at jeg kan bidra med i trenerteamet, samt hjelpe alle spillere til å ta ytterligere steg i deres utvikling.

Hvilke forventninger har du til HK Rygge?

Jeg forventer meg et varmt og trygt klubbmiljø med dedikerte spillere som gir alt på trening og i kamp for å utvikles, samt uvtikle klubben fremover.

Hva vet du om klubben fra før?

Det jeg vet er at HK Rygge er en klubb med et spennende og ambisiøst prosjekt på gang, som jeg nå får ta en del av.

Hvor ser du for deg HK Rygge etter 3 sesonger?

Jeg ser Rygge sitt a-lag i en høyere divisjon, og J20 laget skal også ta steg fremover de tre kommende sesongene. Målet er klart for oss, og det skal vi nå jobbe steinhardt for å nå.

 

Rygge Media ønsker Matthias velkommen til HK Rygge, og vi gleder oss til å følge reisen videre!