Spillerinfo:

Navn: Marthe Lindgaard Fusdahl

Spillernummer: 10

Posisjon: Bakspiller

Fødselsdato: 09.08.2002


Marthe har forlenget kontrakten sin med ett år! Vi er i ekstase over at Marthe spiller enda en sesong hos oss, og gleder oss til å følge utviklingen hennes videre. Marthe er en solid bakspiller, og en viktig personlighet i laget. Vi stilte trener Patrick Braarud som vanlig spørsmål om spilleren og resigneringen.

 

1) Hva tenkte du da du fikk vite at Marthe ville spille en sesong til?

"Jeg ble veldig glad da Marthe informerte meg om at hun takket ja til ny kontrakt. Vi har vært i dialog med Marthe om ny kontrakt en stund, og etter litt betenkningstid takket hun ja. For å være veldig tydelige på en ting: Marthe er en spiller vi sterkt ønsket med oss videre! Hun er en "kulturbygger" som krever mye av andre, og som "gjør jobben" selv som et godt eksempel til etterfølge. Jeg vil også si at Marthe har tatt steg som håndballspiller i løpet av sesongen. Hun har lært seg å tenke håndball litt annerledes enn hun har gjort tidligere, og jeg gleder meg til å se det slå ut i full blomst neste sesong!"

 

2) Hvilke egenskaper ser du i Marthe?

"Som håndballspiller så har Marthe litt utradisjonelt sin styrke i skuddet sitt, tross at Marthe ikke er den høyeste spilleren på banen. For å sette det litt på spissen: Marthe har hatt en spillestil som en høy spiller pleier å ha, og vi har i år jobbet med å finne en spillestil som passer mer til høyden hennes enn det hun har hatt før. Det høres kanskje ut som en "quickfix", men det krever faktisk ganske mye av en spiller å endre spillestilen sin. Det kan tidvis være en tålmodighetsprøve, og selv om Marthe fortsatt er i prosess med "omstillingen", så ser vi nå at hun begynner å skjønne mer og mer av hvordan hun kan bruke ferdigheten sine i tråd med høyden og fysikken sin på en best mulig måte for seg selv og laget. Marthe har hele tiden vært lojal til prosessen, og har jobbet knallhardt hver eneste uke for å bli en best mulig utgave av seg selv. Og det beskriver egentlig Marthe godt. Hun er en "stayer". Hun gir seg ikke. Og det hun bestemmer seg for får hun til. Et stabeist i positiv forstand! Marthe er dessuten et levende bevis på at hvem som helst kan utvikle et godt skudd, og ha det som en styrke i spillet sitt, uavhengig av høyden sin!"

 

3) Skiller Marthe seg ut fra de andre spillerne?

"Hmm. Hehe! Vanskelig spørsmål å svare på! Både ja og nei egentlig! På den ene siden skiller hun seg ut fordi hun er en av få jenter som ikke er fra Moss! Hehe! Marthe er fra Tønsberg (eller NøtterØen som hun liker å si, eller var det Tjøme? Hehe!). På en annen side så skiller hun seg ut fordi Marthe er en av spillerne i laget som har litt referanser fra høyere nivå enn 3.div, og i så måte kom derfor inn i dette prosjektet med noe mer "profesjonell bakgrunn" enn de andre. Men det er jo også helt naturlig da hun jo vet hva 2. divisjon er, og hva som skal til for å prestere i 2.divisjon. Når det er sagt så står ingen av de andre spillerne "tilbake" for Marthe, og Marthe, som alle andre, fortsetter stadig å ta både små og store steg hva gjelder ferdigheter, profesjonalitet og prestasjonskultur. Dessuten tror jeg Marthe har blitt klokere på "håndball-Norge" ved å erfare at nivået på lagene i 3.divisjon i region øst (den avdelingen vi i HK Rygge spiller i) holder et generelt jevnere og høyere nivå enn lagene i region sør (som Marthe har spilt store deler av sin ungdomshåndball i). Det har nok vært en liten omstilling for henne, men vi ser nå at hun er kommet over "kneika" der, og vi har klokketro på Marthe videre! Hun er gjennomsyra proff, ærlig og redelig. Marthe skal også trene vår J2014 årgang kommende sesong, og jeg gleder meg til at Marthe sine verdier og personlighet kan smitte over på unge håpefulle håndballjenter - det er bare positivt!"

 

Vi gleder oss til å se deg fortsette på banen, Marthe!