Foto: Joakim Bekkåsen, Rune Standal

Håndballklubben Rygge er en håndballklubb fra Rygge i Viken. Klubben tilhører Norges Håndballforbund, Region Øst, og er Østfolds største håndballkubb. Klubbkontoret ligger på Øreåsen, mens kamper og treninger avholdes i Øreåshallen, Ryggehallen og Larkollhallen.

HK Rygge ble stiftet 22. januar 1998 som et resultat av at håndballavdelingene i Larkollen Idrettslag, Rygge Idrettslag og Øreåsen Idrettslag slo seg sammen og stiftet en klubb om skal serve alt håndballspill i Rygge kommune. Etter sammenslåingen startet klubben seriespill i 4. divisjon håndball for kvinner.

Klubbens beste kvinnelag har spilt i 1. divisjon i til sammen fire sesonger, men rykket ned i 2. divisjon etter 2010/11-sesongen. HK Rygge hadde da spilt to sesonger sammenhengende i 1. divisjon, og fler skal det bli. HK Rygge er idag i 3. divisjon.

HK Rygge er motiverte for gode resultater, og gir alt som er mulig for å utvikle og komme på så høyt nivå som er mulig. Klubben er sterke med gode trenere, talentfulle spillere og fantastiske tilhengere. Samholdet i HK Rygge er sterkt, og alle har en felles kjærlighet for vår fantastiske klubb!